جنگل الیمستان : بهشت ناشناخته جنگل های آمل
|آلودگی های ، شلوغی ، استرس های روزمره و زندگی ماشینی همه ما را تحت تاثیر قرار داده است. انسان همراه در ذات خود به دنبال آرامش گرفتن از طبیعت است تا خود را از مشکلات زندگی ماشینی و شهرنشینی رهایی بخشد. در این مقاله یکی از بهترین و بکر ترین جنگل های مازندران یعنی جنگل الیمستان را معرفی می کنم. جنگل الیمستان در ۳۰ کیلومتری آمل و در جاده هراز قرار دارد با تورلند همراه باشید تا بیشتر با الیمستان آشنا شویم.
معرفی جنگل الیمستان
جنگل الیمستان در ۳۰ کیلومتری شهر آمل در حاده هراز واقع شده است. پس از عبور از آخرین تونل جاده هراز و مشاهده تابلو مربوط به امام زاده لهاش یا امام زاده قاسم به سمت راست که جاده آسفالته خاکی است وارد شوید. پس از عبور از مسیر شیب دار و پر پیچ و خم به سمت جنگل الیمستان ابتدا به روستای لهاش می رسید که در مسیر این راه باریک و پر پیچ و خم قرار دارد. می توانید اندکی در این روستا استراحت کنید و از هوای دلپذیر و گاها مه آلود لذت ببرید. مجددا مسیر را به سمت الیمستان پیش گرفته و به روستایی به این نام می رسید. آخرین باری که من به آنجا رفتم روستاییان و ساکنان این کوه زیبا و بکر از حضور گردشگران بسیار ناراضی بودند چرا که با رها سازی زباله ها و آلودگی آب بالا دست مشکلاتی را برای دام ها و خانوادهاشان ایجاد کرده بودند. اگر توانستید روستاییان را راضی کنید می توانید وارد روستایی زیبا با بافتی کوهستانی با نام الیمستان شوید. در غیر این صورت می بایست مستقیم با خودرو به سمت ابتدای جنگل الیمستان بروید و بخشی از زیبایی را از دست خواهید داد.
پس از عبور از روستای زیبای الیمستان به جنگل خواهید رسید. می توانید اندکی استراحت کرده و مسیر خود را به سمت قله ای با همین نام در پیش پگیرید. جنگل غالباً در مه فرو می رود پس حتما با فردی آشنا به محل به آنجا صعود کنید یا از تجهیزانی مانند GPS استفاده نمایید. با عبور از مسیر جنگل و مشاهده طبیعت وصف نکردنی ارامش بی نظیری از آن شما می شود. در طول مسیر به سمت قله که در ارتفاع ۲۵۱۰ متری قرار دارد شما همواره قله دماوند را مشاهده می کنید.
در نزدیکی قله کوه دو محل برخود شهاب سنگ مشاهده خواهید کرد. افسانه جالبی درباره محل برخود این شهاب سنگ ها توسط مردم محلی مطرح شده است. این دو چاله که عمقی حدود ۱۰ متر دارند محل زانوهای رستم است که قصد نوشیدن آب از دریای خزر را داشته است. این محل به یکی از جاذبه های دیدنی کوه الیمستان تبدیل شده است که گردشگران داخلی و خارجی با آن عکس می گیرند.
چرا به جنگل الیمستان برویم ؟
جنگل الیمستان یکی از بکر ترین جنگل های مازندران و نزدیک به شهر تهران است. آب و هوای خنک ، جنگل های سرسبز و مه از ویژگی های این جنگل است . از نام های دیگر آن می توان به علیمستان ، الیمستون اشاره کرد. الیما و عسل از ره آوردهای جنگل الیمستان است. لازم به ذکر است که الیما نوعی گیاه است که معمولاً در اردیبهشت ماه در این جنگل های می روید. درباره علت نامگذاری این جنگل می توان به رویش همین گیاه الیما اشاره کرد. البته یکی از روستاییان محلی معتقد بود جنگل الیمستان به معنی الم ستان است و در واقع درد و رنج را از شما می ستاند یا الی مستان به معنی حرکت به سوی مستی ! جنگل های انبوه ، آب و هوای بی نظیر بافت گیاهی و جانوری خاص همه مواردی است که سفر به جنگل های بکر الیمستان را بی نظیر خواهد کرد.
تفریحات جنگل الیمستان چیست ؟
در مسیر سفر از خانه به جنگل الیمستان می توانید از تفریحات زیر لذت ببرید :
جاده هراز و مسیر پر پیچ و خم روستای الیمستان
جاده جزیی از سفر است پس از آن لذت ببرید. برای دسترسی به جنگل الیمستان از جاده زیبای هراز عبور کرده و سپس وارد مسیر حرکت به سمت این جنگل خواهید شد. این راه کوهستانی، باریک و پر تنش است. پیشنهاد می کنیم از تمام طول حرکت خود به سمت جنگل الیمستان لذت ببرید.
پیاده روی در جنگل (جنگل نوردی)
جنگل الیمستان بسیار بکر و ناشناخته است. آب و هوای خنک ، معمولاً مه آلود و درختان در هم تنیده و سرسبز از ویژگی های پیاده روی در این جنگل است. در مسیر جنگل نوردی می توانید از درختان زرشک لذت ببرید کافی است به این درخت ها دست بزنید همه وجودتان از زرشک قرمز خواهد شد! همچنین در مسیر جنگل نوردی خود احتمالا اسب های زیبا در حال چرا را خواهید دید البته بسیار مراقب گرازهای جنگل باشید.
عکاسی ، کمپینگ و پیک نیک
در مسیر حرکت در جنگل الیمستان دست های کوچک و پوشیده از چمن خواهید دید که مکان مناسبی برای پیک نیک هستند. کافی است آتشی روشن کنید و چای ذغالی بنوشید و از طبیعت زیبا لذت ببرید. در بسیاری از دشت های این جنگل اسب ها در حال چرا هستند پس شما می توانید از بودن در کنار آن ها و پیک نیک لذت ببرید.
این جنگل سرشار از رویدادها و المان های جذاب است. قارچ های جنگلی ، چرا اسب ها ، گرازها ، زرشک های جنگل ، مه زیر پای شما ، چاله نقش پای رستم و بسیار مواردی دیگر در کنار همسفران شما، سوژه های جالبی برای عکاسی هستند.
نقش پای رستم
در مسیر صعود به سمت قله الیمستان دو چاله با عمق ۱۰ متر قرار دارند که محل برخورد شهاب سنگ هستند. ساکنان محلی برای آن افسانه ای ایجاد کرده اند که این چاله ها محل زانو های رستم بوده است که آنجا زانو زده است تا از آب خزر بنوشد.
مقبره امام زاده قاسم
پس از صعود به قله الیمستان و عبور از حنگل های آن به امام زاده قاسم خواهید رسید. بسیاری از کوهنوردان از این مکان مقدس برای عبادت و اقامت برای ادامه مسیر خود استفاده می کنند. این مکان برای بسیاری از ساکنان مقدس بوده و گاهاً روزانه برای عبادت به این امام زاده مراجعه می کنند.
حرکت به سمت جنگل الیمستان
جنگل الیمستان در کیلومتر ۲۰ جاده هراز (تهران – آمل) قرار دارد. پس از مشاهده تابلو امام زاده لهاش وارد مسیر فرعی شده و حدود ۷ کیلومتر مسیر جنگلی به سمت این روستا را طی خواهید کرد.
جنگل الیمستان در فصل های مختلف جذابیت های خاص خود را دارد. در فصل بهار جنگل های سرسبز ، گیاهان الیما در اربیهشت ماه و چمنزار ها را خواهید دید. در فصل تابستان اگر قصد رهایی از گرمای هوا را دارید این جنگل ، جای مناسبی است. در فصل پاییز جنگل سبز رنگ ، نارنجی خواهد شد و دیدن جنگل با رنگی نارنجی بسیار جذاب است. در فصل زمستان جنگل سراسر سفید پوش و یخبندان می شود. علاقه مندان به کوهنوردی سبک در فصل زمستان می توانند حداکثر استفاده را از جنگل الیمستان در فصل زمستان ببرند.
در صورتی که قصد سفر به جنگل الیمستان را دارید تورلند در قالب تورهای یک روزه و چند روزه تورهای طبیعت گردی با کیفیتی را برای شما فراهم کرده است. شما می توانید با مراجعه به بخش تورهای طبیعت گردی از سفر به دل طبیعت با تورلند لذت ببرید.
سلام تورلند
بنده دیروز برای دیدن روستای الیمستان از تهران حرکت کردم و بعد از ۳ ساعت رانندگی به همراه خانواده به این روستا رسیدیم دیدیم اول روستا یه زنجیر کشیدن و نگهبان داره و اجازه ورود به مردم نمیدهن جنگل ارثر پدریشان هست و مردم عادی حق ورود به اونجا را ندارند بنده با ریس شورا هم که تلفنی صحبت کردم اجازه ورود ندادند گفتن اهالی اینجا فقط حق ورود به روستارو دارن . ما بعد ۱۴۰ کیلومتر با همیچین صحنه ای مواجه شدیم
چرا هیچکس جواب حامد رد نداد.
شما که دم از مهمانوازی میزنید، پس کو؟
اینجوری؟
متاسفانه هر چند وقت یک بار با چنین اعمال نظرهای سلیقه ای و غیر قانونی مواجه ایم. الیته دوستان طبیعت گرد نما هم بی تاثیر ایست و راه را برای توخیه این رفتارها باز می کنند.
دوستان بزرگوار، برای ورود به برخی مناطق از استان مازندران نیاز به اخذ مجوز از ارگانعای مربوطه است و دلیل این امر برخی گروه های طبیعت گرد نما بوده که با انجام رفتارهای ناشایست و مخرب هم موجب تخریب طبیعت و هم تاثیر منفی در جامعه محلی بوده. در نتیجه حق بدید که اینجوری با مسائل برخورد میکنند. نمونه های این مناطق کم نیست. منطقه پلنگ دره دو روز پیش به دستور مراحع قضایی پلمب شد. دریاچه ارواح و مازیچال نیاز به اخذ مجوز داره
سلام واقعا عالی بود. مرسی از شما
تور جنکل الیمستان چطور می تونم خریداری کنم ؟ آیا امکان کمپ زدن در جنگل الیمستان وجود داره منظورم از بابت حیوانات وحشی هست ؟ ممنون از مطلبتون
سلام
ما باید به ساکنین روستاهای بکر حق بدهیم واقعا ورود گردشگران که فرهنگ ورود به طبیعت و مناطب بکر را ندارند مناسب نیست و این موضوع باعث آزار و اذیت ساکنان این مناطق می شه لذا اول ما می بایست فرهنگ طبیعت گردی بالا ببریم سپس انتظار مهمان نوازی از ساکنان مناطق محلی بکر از جمله الیمستان را داشته باشیم .
با تشکر از تورلند به خاطر ترویج فرهنگ گردشگری و طبیعت گردی
آیا امکان شکار زدن گراز هم توی جنگل الیمستان هست ؟